Ο Ορθοδοντικός Παμποράκης Πασχάλης έγινε δεκτός στην Οδοντιατρική σχόλη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, από όπου και αποφοίτησε το 2006 λαμβάνοντας το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντιάτρου (DDS). Την περίοδο 2006-2007 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Οδοντίατρος. Για τον επόμενο χρόνο υπήρξε συνεργάτης σε Ορθοδοντικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

 

Το 2008 εντάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Κωνσταντινούπολης από το οποίο αποφοίτησε το 2012 αποκτώντας Master of Science in Dentistry (MSD) και δίπλωμα ειδίκευσης στην Ορθοδοντική (Dipl. Ortho). H κλινική διπλωματική του διατριβή παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της European Orthodontic Society (EOS 2012) και δημοσιεύτηκε στην ορθοδοντική επιθεώρηση Angle Orthodontist.

 

Συμμετείχε στη θεωρητική, εργαστηριακή και κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοδοντικής. Συνεργάστηκε με ομάδα ειδικών στην αντιμετώπιση ασθενών με σκελετικές δυσαρμονίες και κρανιοπροσωπικές διαταραχές  στο Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο Κωνσταντινουπόλεως.

 

Το 2013 του απονεμήθηκε ο τίτλος της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας.

Τον Αύγουστο του 2013 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ειδικού Ορθοδοντικού από τα Υπουργεία Υγείας του Βελγίου και Κάτω Χωρών (Ολλανδία). Από το Σεπτέμβρη του 2013 παράλληλα με το ιδιωτικό Ορθοδοντικό  ιατρείο στο Αγρίνιο διατηρεί συνεργασία μερικής απασχόλησης με πολυκλινική στις Βρυξέλλες και στην Αμβέρσα ως υπεύθυνος θεραπείας Ορθοδοντικών περιστατικών.

 

Είναι ενεργό μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών: